Τιμώντας την αριστεία: Τελετή απονομής των υποτροφιών του προγράμματος «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας»

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας», ο Όμιλος Εταιρειών PeopleCert διοργάνωσε την Τελετή Απονομής Υποτροφιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης την Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023, με την παρουσία του η Α.Θ.Π., ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, καθώς και πλήθος ακαδημαϊκών και επιφανών προσωπικοτήτων.

Το πρόγραμμα υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» στοχεύει στην υποστήριξη υποψηφίων μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών που είναι Έλληνες πρώτης ή δεύτερης γενιάς από την Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.), στη μνήμη των τριών, αείμνηστων, διακεκριμένων καθηγητών της διασποράς, Δημήτριου Φραγκόπουλου, Δημήτριου Νικολαΐδη και Αλέξανδρου Αλεξανδρίδη, οι οποίοι αποτέλεσαν πρότυπα για τους μαθητές τους, επιδεικνύοντας αμέριστη αφοσίωση στο επάγγελμά τους.

Επιπλέον, ειδικό βραβείο «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Πατριάρχη στον ομότιμο καθηγητή Γεώργιο Στεφανόπουλο για τη σημαντική, διαχρονική και ανιδιοτελή προσφορά του στον Ελληνισμό της Κωνσταντινουπόλεως.

Η επιλογή των υποτρόφων έγινε από πενταμελή επιτροπή αξιολόγησης, αποτελούμενη από τα παρακάτω μέλη: 

Ο κ. Δουκίδης αναφέρθηκε στην «υψηλή ποιότητα των αιτούντων που φοιτούν σε κορυφαία πανεπιστήμια και στην πλειοψηφία τους είναι υποψήφιοι διδάκτορες σε σημαντικά επιστημονικά αντικείμενα».

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που βραβεύτηκαν για τις εξαιρετικές τους ακαδημαϊκές επιδόσεις και την αφοσίωση στο επιστημονικό αντικείμενο των σπουδών τους, είναι οι:

1. Κώστας Καρανικόλας, υποψήφιος διδάκτωρ στο Φυσικό τμήμα του Πολυτεχνείου Yildiz.

2. Λάζαρος Γιόφογλου, υποψήφιος διδάκτωρ στο Ιατρικό τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

3. Ελένη Χατζηβασιλείου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Επίσης, απονεμήθηκε Εύφημη Μνεία με χρηματικά ποσά σε δύο ακόμη μεταπτυχιακούς φοιτητές για τις αξιοσημείωτες επιδόσεις τους. Πρόκειται για τους:

Η PeopleCert αισθάνεται υπερήφανη που γιόρτασε τα επιτεύγματα των δικαιούχων των υποτροφιών και εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους Κωνσταντινουπολίτες δασκάλους που έχουν αφήσει μόνιμο αντίκτυπο στους μαθητές τους και στην κοινότητα της Ομογένειας. 

Δείτε εδώ κάποιες φωτογραφίες από την τελετή: